Du döljer väl inga kaniner i garderoben?

Titta på det här bokomslaget. Vad tror du boken kommer att handla om?

27999986_10156015432791760_1548395420_o

Vet du vad jag trodde att den skulle handla om? Nu berättar jag det. En kanin som snodde gurkor. För jag tänker att de allra flesta vet att kaniner verkligen älskar gurkor. Men sedan, när jag började läsa, så visade det sig att boken inte alls handlar om det.

Gurktjuven handlar om Fia som stjäl sin klasskamrats kanin. Kaninen heter Gurkan. Och du får tänka precis vad du vill om Fias tjuvaktiga handling, hon tycker i alla fall inte att den är fel. Inte så värst i alla fall. För kan någon vara en kompistjuv så kan väl någon annan vara en kanintjuv … eller?

Fia går i fyran. Hon har alltid varit bästa kompis med Emma och de umgås varje dag. Detta förändras när Monkan kommer till klassen. Fia blir utanför.

Hej, du som är vuxen!
Gurktjuven behandlar många frågor om etik, moral och livsfrågor som passar bra att diskutera, både under läsningens gång och när boken tagit slut. Läs den för ditt barn! Är du lärare kan ni ha den som högläsningsbok i klassen. Gurktjuven är en relativt lättläst bok som är 118 sidor lång och skriven av Emma Frey-Skött.

Lämna en kommentar